Volontiraj i proputuj svijet!

U Volonterskom centru Zagreb započela je sezona međunarodnih volonterskih kampova. I ovoga puta pozivaju sve zainteresirane građane, a posebno mlade, da se prijave na jedan od gotovo 1000 kampova koji se održavaju ovo ljeto.

Prijaviti se može na stranici SCI – Service civil International, a više informacija o procesu prijave možete se javiti na e-mail exchange@vcz.hr.

Međunarodni kampovi su jedinstveni oblik društveno odgovornog putovanja. Najčešće je to kratkoročni tip volontiranja koji okuplja ljude iz različitih zemalja i različitih kultura. Volonteri žive zajedno , te rade na projektima koji doprinose lokalnim zajednicama u kojima se i održavaju.

Kampovi se održavaju diljem svijeta, od Europe, Azije i Afrike te mnogim drugim zemljama i kontinentima. Opći cilj svih kampova je izgradnja mira, solidarnosti, zajedništva, interkulturalnosti, razbijanje predrasuda i stereotipa, unapređivanje tolerancije i razumijevanje među ljudima.

Svrha i krajnji cilj svih aktivnosti koje se provode je rješavanje konkretnih problema i zadovoljavanje općih potreba lokalne zajednice. Takvim se djelovanjem ostvaruje i drugi, vrlo bitan cilj, a to je promicanje mobilnosti mladih ljudi.

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *