Suradnja za razvoj zajednice

Utorak, 24. travnja 2018. godine u hotelu Academia održala se druga po redu konferencija i sajam korporativnog volontiranja. Na konferenciji je sudjelovalo 119 sudionika iz svih sektora – 35 predstavnika tvrtki, 67 predstavnika udruga, 6 predstavnika tijela javne vlasti, te 11 pojedinaca poznatih osoba, studenata i medija.

Cilj konferencije

Ove godine konferencija se usmjerila na uspješne primjere volontiranja zaposlenika određenih kompanija. Nizom prezentacija, okruglih stolova i diskusija i radionica sa specifičnim temama za sudionike prikazali smo dobre prakse INA-e. Vipnet-a, Grawe osiguranja i mnogih drugih kompanija.

Predstavnici kompanija prisutnih na konferenciji su se složili da nakon volonterskih kacija primjećuju bolju internu komunikaciju zaposlenika, jačanje timskog duha, empatije i unutarnjeg zadovoljstva i motivacije. Istovremeno korporativno volontiranje donosi razvoj solidarnosti, humanosti i senzibiliteta za potrebe drugih.

Sajam volontiranja

Uz konferenciju održao se i sajam volontiranja. Cilj sajma je povezivanje tvrtki i organizatora volontiranja. Neprofitne organizacije su imale priliku predstaviti projekte za cijelu godinu.

Osim razmjene volonterskih projekata u koje se može uključiti poslovni sektor, predstavljene su volonterske akcije za Hrvatska volontira 2018.-u.

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *