Potpisivanje Povelje o volontiranju zaposlenika na Konferenciji 7.5.2019.

U proteklih dvije godine, od organizacije prve Konferencije o volontiranju zaposlenika, primjetan je rast broja volonterskih politika, programa i aktivnosti u privatnom i javnom sektoru. S obzirom na ove pozitivne trendove Volonterski centar Zagreb i Hrvatski centar za razvoj volonterstva, zajedno s Mrežom za razvoj korporativnog volontiranja odlučio je pokrenuti inicijativu potpisivanja Povelje o volontiranju zaposlenika od strane raznih organizacija u privatnom i javnom sektoru.

Kada mogu potpisati Povelju?

Svečano potpisivanje Povelje o volontiranju zaposlenika bit će organizirano na Konferenciji o volontiranju zaposlenika 7. svibnja 2019. u prijepodnevnim satima. Inicijativom se namjerava dodatno potaknuti uvođenje sustavnijeg pristupa volontiranju te istovremeno ohrabriti tvrtke i organizacije u javnom i državnom sektoru koje su nedavno pokrenule volonterske aktivnosti na daljnje aktivnosti, a isto tako potaknuti i nove na volontiranje.

Zašto potpisati Povelju?

Povelja se odnosi kako na tvrtke u privatnom i javnom sektoru tako i na javne i državne institucije koje žele na aktivniji način sudjelovati u promicanju volontiranja te svojim aktivnostima doprinositi zajednici u kojoj živimo, ali i razvoju pojedinaca, odnosno svojih zaposlenika.  Povelja predstavlja i dobrovoljni izraz spremnosti za promicanje ove aktivnosti prema ostalim dionicima s kojima organizacije posluju, a za same organizacije potpisnike ona predstavlja sustavniji pristup volontiranju kroz definiranje pravila volontiranja, stvaranje pogodnog okruženja za volontiranje te usvajanje standarda volontiranja. Ujedno potpisivanjem Povelje:

  • Gradite svoj imidž top poslodavca
  • Pozicionirate se kao lider u društveno odgovornom poslovanju
  • Omogućujete zaposlenicima da steknu nove vještine i kompetencije
  • Stvarate lidere kroz volontiranje

Kako se organizacije, budući potpisnici mogu pridružiti?

Spremnost na potpisivanje Povelje o volontiranju zaposlenika dosad je izrazilo više od 10 organizacija, a svakim danom inicijativi se priključuju nove. Predstavnici organizacija će se pridružiti na svečanom potpisivanju 7. svibnja 2019 u 10.00 sati na Konferenciji o volontiranju zaposlenika u Kongresnom centru Forum u Zagrebu.

Pozivamo vas da se pridružite ovoj vrijednoj inicijativi. Upit možete poslati na e-mail adresu volontiranje.zaposlenika@vcz.hr

TEKST POVELJE

ZAŠTO POTPISATI POVELJU

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *