7. svibnja 2019. rezervirajte za Treću Konferenciju o volontiranju zaposlenika

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo kako je određen datum i program nove, treće Konferencije o volontiranju zaposlenika. Konferencija koja ove godine nosi naziv – „Na valovima volonterstva“ – održat će se 7. svibnja 2019. u prostorima Kongresnog centra Forum u Zagrebu. Očekuju se brojni sudionici, predstavnici organizacija iz privatnog i javnog sektora kao i organizatori volontiranja iz civilnog i javnog sektora iz svih dijelova Hrvatske. Organizatori događanja su, uz Volonterski centar Zagreb, Hrvatski centar za razvoj volonterstva i Mreža za razvoj korporativnog volontiranja.

Program u tri dijela

U protekle dvije godine brojne organizacije su pokrenule programe volontiranja i cilj ovogodišnje Konferencije je povećati broj volonterskih aktivnosti kroz povezivanje udruga i organizacija iz privatnog i javnog sektora te predstavljanje potreba i mogućnosti jednih i drugih u pomaganju zajednici u kojoj žive.

Tijekom bogatog Programa  predstavit će se trendovi i najveći volonterski projekti u organizacijama u proteklih godinu dana, vrijedne inicijative i projekti koji će obilježiti skorašnji period kao što je primjerice projekt Hrvatska volontira koji nas očekuje od 22. do 25. svibnja 2019.. Zainteresirani će imati priliku i na edukativnim radionicama dobiti praktične savjete u postavljanju ili provođenju volonterskih aktivnosti.

Ovogodišnji program je podijeljen u tri dijela. U uvodnom dijelu centralno mjesto je dodijeljeno gostujućem predavaču koji će predstaviti vrijedna inozemna iskustva u organizaciji i izvedbi volonterskih akcija. Odmah potom slijedi predstavljanje Povelje o volontiranju zaposlenika, inicijative kojoj je cilj okupiti niz organizacija koje već aktivno rade ili namjeravaju započeti programe volontiranja te ih potaknuti na razvoj uvjeta za volontiranje te dokumentiranje vrijednih akcija koje provode.  Povelju će nakon predstavljanja potpisati niz organizacija iz privatnog i javnog sektora.

Uspješni projekti volontiranja iz prošle godine

U drugom dijelu fokusirat ćemo se na nekoliko značajnih i uspješnih projekata volontiranja hrvatskih organizacija u prošloj godini, a tvrtke doajeni volontiranja zaposlenika imat će priliku u kratkoj formi dati savjete ostalima kako volonterske aktivnosti učiniti jednostavnijima i učinkovitijima. Tijekom ovog dijela u više navrata će se predstaviti udruge  koje će ove godine putem info štandova biti prisutne na Konferenciji kako bi sa organizacijama ostvarile neposredan kontakt i konkretne dogovore oko sudjelovanja u volonterskim akcijama.  Nakon ručka, treći dio je rezerviran za nekoliko radionica koje će se odvijati paralelno. Sudionici će tako moći birati između tema kao što je pokretanje volonterskog programa u organizaciji, rad prema Standardima kvalitete za volonterske programe ili kako proširiti network i bolje se povezati s ciljem realizacije volonterskih akcija.

Sudjelovanje na Konferenciji je kao i prijašnjih godina besplatno, a s obzirom da je broj mjesta u dvorani ograničen, pozivamo vas da se što ranije prijavite.   Prijaviti se na Prijava na Konferenciju o volontiranju zaposlenika.

USKORO DONOSIMO I SLUŽBENI PROGRAM

Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *