Volontiramo i gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti

Ove godine manifestacija Hrvatska volontira održat će se od 22. do 25. svibnja 2019. godine na području cijele Hrvatske. I ove godine Hrvatski centar za razvoj volonterstva i Volonterski centar Zagreb pozivaju i potiču sve organizatore volontiranja da se uključe u manifastaciju organiziranjem volonterskih aktivnosti.

Svoje volonterske aktivnosti organizatori volontiranja mogu prijaviti putem online aplikacije Hrvatska volontira do 15. svibnja, 2019. godine. Unesene aktivnosti biti će objedinjene i dostupne svim građanima na nacinalnoj razini .

Zašto baš ” Volontiramo = gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti”

Ovim sloganom želi se naglasiti da čineći dobro za sebe, usrećujemo i druge ljude. Želi se potaknuti kako pojedince tako i korporacije da budu primjer i pokretač promjena u društvu.

Sama Manifestacija se održava već devetu godinu za redom i njome se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Volontiranjem se gradi bolja i snažnija zajednica. Povezujemo se, pronalazimo sebi slične osobe, upoznajemo druge i drugačije te time stvaramo živu društvenu mrežu kojom oblikujemo našu budućnost i omogućujemo autentičnu povezanost među ljudima.

Za sve dodatne informacije, volonteri i organizatori se mogu javiti najbližem volonterskom centru ili Hrvatskom centru za razvoj volonterstva.

Kako je to bilo 2018. godine

U 2018. godini manifestacija se održala od 21. do 26. svibnja te je okupila čak 181 organizatora volontiranja u 70 gradova i općina. Ti organizatori volontiranja proveli su 288 volonterskih aktivnosti sa ukupno 4.218 volontera koji su prikupili nevjerojatnih 22.226,5 volonterskih sati.

Da ne bi bilo sve samo na riječima i brojkama donosimo vam video o manifestaciji Hrvatska volontira 2018.

Hrvatska volontira 2018.
Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *