Od 22. – 25. svibnja, 2019. Hrvatska će se zavolontirati

Manifestacija Hrvatska volontira održava se već devetu godinu za redom, a ove godine zaživjeti će od 22. do 25. svibnja, 2019. godine. Ove godine gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti, te u tjedan dana ćemo volontiranjem moći pokazat kakav svijet želimo oko sebe.

Volontiranjem utječemo na stvaranje humanije i aktivnije zajednice i sretnijeg i zdravijeg društva koje prihvaća, uključuje i cijeni različitosti među svojim pripadnicima. U manifestaciju se mogu uključiti pojedinci ali i tvrtke kao dio društveno odgovornog poslovanja.

2018. godine Hrvatska je pod sloganom “Možemo biti veći” odvolontirala nevjerojatnih 22.226,5 volonterskih sati. Tu brojku donijelo je 4.218 volontera uključenih u 288 volonterske aktivnosti u više od 70 gradova i općina.

Ove godine možemo više i bolje

Ove godine manifestacijom se svakako žele nadmašiti brojke iz 2018. godine. Već sada se može vidjeti kako to zasigurno neće biti teško. Do sada se prijavilo 13 organizacija sa 16 volonterskih aktivnosti i 414 volontera.

Do sada nam je već jasno da Hrvatska najviše od svega uistinu zna biti složna. Pa pokažimo to i ovoga puta putem ove manifestacije, jer za dobra dijela nikad nije kasno.

Kako se uključiti?

Uključiti se vrlo je lako. Na stranici Hrvatska Volontira možete pronaći sve bitne informacije, bilo da dolazite kao volonter ili organizator.

A evo što vam o volontiranju imaju za reći Mislav Čavajda ( glumac) i Domagoj Novokmet ( novinar HRT-a)

Mislav Čavajda ( Hrvatska volontira 2017.)
Domagoj Novokmet ( Hrvatska Volontira 2017. )
Please follow and like us:
error0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *